Vereniging Natuurbeleving
Bewaarde Land Meijendel | Locaties Wassenaar & Den Haag

Vrijwilliger worden

In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: de Wachters van Het Bewaarde Land.

De Wachters nemen een groepje van maximaal acht kinderen onder hun hoede. Zij stimuleren de kinderen met uiteenlopende werkvormen om een band met de natuur op te bouwen. Naast de Wachters heeft ook Vrouw Fleur (of Heer Fleur) een belangrijke rol als vrijwilliger in Het Bewaarde Land.

Wachter worden (m/v)

Als Wachter ben je in staat om een groepje kinderen te begeleiden en vind je het leuk om kinderen ’liefde voor de natuur’ bij te brengen. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Ook heb je enige natuurkennis.

Ben je vroeger als kind in het Bewaarde Land geweest, en wil je nu graag Wachter worden? Dan zien we je natuurlijk heel graag weer terug! Misschien kun je zelfs meelopen met je Wachter "van toen".

Fleur worden (m/v)

Vrouw of Heer Fleur ontvangt de kinderen en begeleidt hen naar de Wachters. Als gastvrouw van Het Bewaarde Land heeft zij een centrale rol in het programma en weet heel veel van kruiden, dieren en planten. Vrouw Fleur vertelt verhalen en maakt soep van de kruiden die de kinderen verzameld hebben.

Een rol als Vrouw Fleur kan ook worden gecombineerd met een rol als Wachter.

Training & Begeleiding

Na je aanmelding en een kennismakingsgesprek met de locatiecoördinator loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Hierna ga je - in overleg - zelf groepen begeleiden, of loop je nog enkele reeksen mee als hulpwachter. Tijdens regelmatig terugkerende opfrisdagen en excursies diepen we bepaalde thema’s nog verder uit. Je leert dan ook jouw collega's goed kennen.

Rooster & Vergoeding

Aan de hand van een planningsrooster bepaal je na je opleiding zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Je draait dan wel steeds een volledige serie van drie dagen.

De dagen beginnen om acht uur 's ochtends tot ongeveer vijf uur 's middags. De periode waarin er groepen naar Het Bewaarde Land komen, is van april tot oktober.

Wachter (of Vrouw Fleur) zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding voor eventuele reiskosten en een vergoeding voor iedere serie van drie dagen dat je wachter bent. Deze vergoedingen kunnen per locatie iets verschillen.

Wachter of Fleur worden? Vraag meer informatie aan!

Contactpersoon Wassenaar:

Hugo Bakker

E-mail:   hugorobertbakker@ziggo.nl

Contactpersoon Den Haag:

Louise Ras

E-mail: robras@ziggo.nl

Voor vragen kun je altijd bellen of mailen.

We staan je graag te woord!

Jolanda van Leeuwen

E-mail: jolanda@dbhw.nl